Program / sanghefte

Hvis dere ønsker det, kan dere lage et program / sanghefte til seremonien. Begravelsesbyrået lager dette (mot betaling), eller dere kan lage det selv. Her står dere fullstendig fritt. Dere behøver heller ikke ha noe hefte hvis dere ikke ønsker det.


Byrået vil tilby programhefter av ulike design og på forskjellig papir. De har forslag med og uten farger, med og uten pynt (kors, fugler, blomster, hjerter, natur...), med og uten fotografier, med ulike skrifttyper, ulike format.

Det kan føles ganske overveldende å skulle bestemme alt dette så fort. Samtidig har dere kort tid pga trykketiden. Det er derfor lett å la seg styre av byrået. Det er selvsagt helt ok, men man har rett til å utforme heftet etter eget hjerte.

Man kan ha bilde av avdøde i programheftet. Det er også helt i orden å ha andre bilder hvis dere føler det er riktig. Man kan evt ha en kort tekst: et ordspråk, et dikt, et lite minneord.

Det vanligste er å trykke programmet (hva som skal skje under seremonien) på én side i programmet, og sangtekster på en eller flere sider. Men her står man altså ganske fritt.


Det er vanskelig å bestemme antall hefter, siden man ikke vet hvor mange som kommer i begravelsen. Det er greit å diskutere dette litt og så gi beskjed når heftet er klart til opptrykk. Det er heller ingen katastrofe om man bommer litt på antallet.

Sørg for å få se korrektur før heftet går i trykken, så dere unngår feil. Be om å få feilene rettet.

Husk å avtale hvor/når heftet skal hentes eller leveres.

Det kan være klokt å utpeke noen til å dele ut heftet ved inngangen til seremonien. Barn, ungdom og unge voksne gjør gjerne denne oppgaven.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar