Forsikring

Livs- og pensjonsforsikringer ordnes som regel automatisk, dvs det kommer brev hjem til de etterlatte en tid etter dødsfallet, og man får beskjed om hvordan penger evt vi bli utbetalt.

Det er likevel fornuftig å gå nøye gjennom papirene til avdøde for å sjekke om det foreligger noe fra utenlandske eller private forsikringsselskap. Du kan gjerne ringe til livs- og pensjonsselskapene for å forsikre deg om at de er kjent med dødsfallet og ivaretar de etterlattes rettigheter.

Kontakt gjerne evt arbeidsgiver og spør om avdøde hadde noen forsikringer gjennom jobben. 


Bolig- og innboforsikring, bilforsikring og lignende må ivaretas. Noe skal sies opp, noe skal overføres til andre, noe skal videreføres. Dette bør gjøres raskt, ikke minst fordi kostnadene løper videre så lenge man ikke har ryddet opp i dette. Regningene må betales selv om den som tegnet forsikringen er død. Ring gjerne selskapene. Sjekk kontoutskrifter for å finne navn på selskaper som har fått fakturaer betalt.

Bolig/innboforsikring bør likevel absolutt ikke avsluttes før bolig evt er solgt og/eller innbo er fjernet fra boligen.

Bilforsikringer kan med fordel løpe til man vet hva man vil gjøre med evt bil. Dersom bilen ikke skal bli brukt på lenge (f.eks i påvente av at en mindreårig arving skal bli gammel nok til å bruke den), kan man levere inn skiltene og stoppe forsikringen midlertidig. Forsikringsselskapene hjelper gjerne til med dette.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar