Avlyse avtaler og gi beskjed til forbindelser

Det er ikke påkrevet å avlyse avdødes avtaler. Og det er tunge telefoner å ta. Men hvis man orker, er det en fin gest å gjøre dette på vegne av avdøde.

Gå gjerne gjennom avtaleboken, enten den er i papir eller i elektronisk format på jobb, på nettbrett/mobil eller hjemme. Se gjennom oppslagstavler, lapper og huskelister.

Det kan være tannlege, kiropraktor, lege, frisør, advokat, revisor, klubber og foreninger, håndverkere, leveranser av bestilte varer, lunsjavtaler, selskap, og mange andre ting. Hvis det bare står 'frisør' og du ikke vet hvilken frisør det gjelder, har du selvsagt ingen plikt til å streve med å finne det ut. Men hvis du vet hvem det er, er det fint om du eller noen andre ringer og gir beskjed. Det kan føles godt å gjøre denne siste tjenesten for den avdøde.

Husk at mange kanskje vil ønske å møte opp i begravelsen eller sende blomster. De kan bli lei seg hvis de oppdager dødsfallet først senere. Det er bra å hjelpe folk. Sørg derfor helst for at noen gir beskjed til arbeidsplassen, pensjonistklubben, idrettsforeningen, bridgelaget, andre klubber eller foreninger som avdøde var medlem i... og også til ulike vennegrupper.

Man behøver selvfølgelig ikke ringe rundt selv, man kan gjerne be noen andre påta seg den oppgaven.

Arbeidsplassen får ta ansvar for å rydde opp i forretningsmessige avtaler. Men man bør absolutt gi evt arbeidsgiver snarlig beskjed om det som er skjedd.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar