Informere venner og kjente

Dette er tungt og vanskelig, men det må gjøres.

Det er selvfølgelig helt greit å be noen du stoler på om å ringe rundt for deg.

Lag en liste. Først er det familien, så er det andre kjente. Spør gjerne flere andre om hvem som bør få beskjed. Tenk gjennom hvem som var i avdødes omgangskrets. Se på telefonloggen (på mobiltelefon etc) hvem avdøde har vært i kontakt med de siste månedene, det kan være mennesker du kanskje ikke kjenner selv. Likeledes kan dere gå gjennom avdødes avtalebok og kontaktliste (papir/pc/nettbrett/mobil) for å se om det er noen dere kan ha glemt. Det holder som regel å kontakte en person i hver 'krets' og be dem gi beskjed videre.

Husk at mange kanskje vil ønske å møte opp i begravelsen eller sende blomster. De vil bli lei seg hvis de oppdager dødsfallet først senere. Det er bra å hjelpe folk. Sørg derfor helst for at noen gir beskjed til arbeidsplassen, pensjonistklubben, idrettsforeningen, bridgelaget, andre klubber eller foreninger som avdøde var medlem i... og også til ulike vennegrupper. Be gjerne folk om å fortelle det videre.

Hvis det er mulig, er det best å være ferdig med dette to-tre dager før begravelsen, slik at folk har mulighet til å endre planer så de kan delta.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar