Klær

Avdødes antrekk

Byrået kan sørge for liksvøp, eller avdøde kan bli begravet i egne klær. Liksvøpet er et enkelt og pent hvitt antrekk. Hvis man velger avdødes egne klær, skal man være oppmerksom på at det er regler rundt dette. Alt man legger i graven skal være nedbrytbart.

Det er ikke tillatt å la avdøde ha på seg armbåndsur, smykker eller lignende hvis man skal begrave kisten. Det skal ikke ligge verdigjenstander i jorden på kirkegården. Man kan derimot be om at brev og mindre gjenstander får bli med i kisten. Mange barn vil gjerne legge et lite kosedyr eller lignende i en kjær slektnings kiste. Snakk med begravelsesbyrået om dette.

Ved kremasjon er det i orden at avdøde beholder f.eks gifteringen på, hvis de etterlate føler det er riktig.

Klær i begravelsen

Man behøver ikke være sortkledd, men pene mørke klær er vanlig, hvis ikke familien spesifikt har bedt om noe annet (se under). Hatt og slør brukes sjelden i Norge.

Husk å finne frem og gjøre klar antrekk, sko og yttertøy for hele familien minst en dag før begravelsen. Det blir veldig mye stress å skulle ordne det samme formiddag. Puss skoene dagen før, alle ser ned i en begravelse - og da er det leit å stå der og tenke på at man glemte skopussen.
Legg papirlommetørkler i lomme/veske på forhånd, gjerne flere enn du selv behøver.
Husk lesebrillene.

Om klær i dødsannonser

Noen ganger ser man i dødsannonsen tekster som f.eks "kom gjerne i lyse klær". Slikt kan man gjerne skrive, hvis man har slike ønsker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar