Salg av hus, bil etc

Noen i familien må utpekes til å håndtere det praktiske rundt evt salg av hus, bil og annet.

Attest og fullmakt

Hvis enke/enkemann sitter i uskiftet bo, og ikke selv står for det praktiske rundt salg av eiendeler, må den som skal ordne dette både ha fullmakt og en uskifteattest.

Det kan være fornuftig at evt andre familiemedlemmer blir orientert om hvem som får fullmakter, hvor lenge fullmakten er gyldig, og hvilket omfang den har. Så blir det mindre risiko for usikkerhet og familiekonflikter.

Leid bolig

Avdødes ektefelle og/eller barn som bodde sammen med avdøde i leid bolig, har lovfestet rett til å overta leieforholdet, selv om det stod i avdødes navn.

Hvis det ikke er ektefelle eller barn som skal overta den leide boligen, må arvingene si opp leieforholdet og tømme/rydde/vaske boligen. Man kan selvsagt bruke et firma til utvask og rydding.

Boligsalg

Dette håndteres som alle andre boligsalg, dvs vanligvis vha eiendomsmegler. Det er som regel fornuftig å rydde boligen (dele eiendeler) før den legges ut for salg. Den som skal ordne dette må ha evt fullmakt og evt uskifteattest.

Forsikring og evt boligalarm avsluttes etter at boligen er solgt.


Bilsalg

Hvis dere sier opp bilforsikringen før noen orker å selge bilen, må bilskiltene innleveres. Da må dere få prøveskilt på den før evt prøvekjøring og transport. Det får dere kjøpe hos Biltilsynet. Husk å levere inn evt bombrikke.

Ved bilsalg må salgsmelding signeres. Da må den som signerer legge frem skifteattest og legitimasjon. Hvis bilen er relativt ny eller nylig kjøpt, skal det være to deler av vognkortet (ett i bilen og ett i hjemmet). Dere må ha begge disse for å levere bilen til salgs.

Bilforhandleren (og evt Biltilsynet) kan hjelpe.

1 kommentar:

  1. Det er min store glede å besøke nettstedet ditt og å nyte utmerket innlegg her. Jeg liker det veldig mye.
    Boligalarm uten binding

    SvarSlett